Friday, 14 October 2011

~SelAluNya koNtra~

Benda ni aku nak cerita pasal relation between boys &girls..hurmm..aku rasa korang pun selalu nampk bnda ni jadi kan..kadang2 weird,..bila dah banyak jadi..rasa cam "normal lah tu"..nak baca cerita ni..korang kena anggap diri korang tu single dlu..baru ad feel jeles tu..actually,biasa kalau kita jalan2..sure akan nampk partner yang kontra biasanya kita nampk luaran mereka lah..kadang2 boy hensem makwe x kena,kadang2 girls pretty boy plk x kena..betul x? mna yang single nampk mesti jeles je kan..panas je mata..:D rasa nak tibai je mamt ad awek lawa..pastu rampas awek dia..hahahaha 3:D*
 (gila jahat)
dulu aku pun x puas hati dengan benda ni,tapi sekarang ianya dah jadi normal bagi aku,.sebab korang kena accept benda ni,it's a norm, Allah cipta semua untuk kita berpasangan,kalau x ada mugkin itu dah takdirnya.contoh senang "shoes must be left n right" x kan ad right & right,sape nak pakai..so,bermaksud ianya saling sepadan dan mencukupi sifatnya antara dua tu (faham?).
lagi satu,padangan dan selera korang pun x sma kan,ad ynag pndang dia ni hensem,ad yang x,so jgan lah amik hati klau ad laki yang kena reject wlaupun rasa diri dia hensem,sebb pandangn setiap perempuan berbeza.,muka x jadi modalnya der kalau ko ngaji pun gagap,solat pun gongak2. *same goes to girls jugak*
aku rasa ni padangan aku..kalau ad nk tmbh ke..comment lah,klau ad silap mintk ampun..:D peace! 

Thursday, 6 October 2011

aKu nAk BeLi Ni!!

Tadi lepak dengan member kejap..cerita pasal futsal...balik-balik futsal kan..hahhaa..tapi tadi member search pasl kereta kat internet...who don't want a car..at least ad 1 pun dah cukup kan..but..kereta yg mcam man tu??
so..aku n kawan duk search2..lupa nak kenalkan kawan..nama dia a*ma* ...mana boleh bg tau..sebab dia undercover  metropolis usa.hahaha...
sambung2 tadi..sebenarnya kereta ni memang aku minat dari dulu lagi...coz,,urmm~ memng minat lah..design dia,speed dia..overall as a men..memang sesuai lah..lagi2 jiwa muda kan..kereta ni memang cool,smart,macho je..:) believe in me...
this car name is nissan skyline..kalau aku dapat satu ni..memang puas hati..insyallah aku akan usahakan untuk dapat..tapi lambat lagi lah..x sure lepas ni ad kereta yang boleh fight degan dia..can;t say anything kalau aku dapat kereta ni...semua orang aku langgar t..hahaha...
apa2 hal nanti..aku akan usahakan dulu kereta ni..baru lah fikir wife..kalau x dapt ni..jgn lah nk fkr wife..:) sbb this is my dreams,

smart kan..waaaa..kalau dapt ni..hurm.... :) heaven lah..klau ad org yang nak bagi pun boleh..hahha

Wednesday, 5 October 2011

SomeThinG lOse Wei~ but NeVerminD..

Aku rase weird je semalam,sebab rasa cam ad yang x ada yang sepatunya ada,hahah (faham x ayat?) :) x ad ape,just the small things,,tapi..i dont know why this happen,maybe *** got own reason,.actually cam ni,yang hilang tu is one of my friends in FB,usually dia ad post something kat wall dia, ape2 lah dia tulis,aku baca kadang-kadang je,BUt...one day,aku rasa cam x kena,kenapa status dia dah x muncul kat HOME,aku rasa dia busy, *kusangka panas sampai ke petang tapi hujan di pukul 1.30pm*..aku search nama dia kat fb..owwhhh~ baru aku tau..aku telah di remove..hahahah..waka waka betul :) patut lah lama x nmpak post dia..sejak bila di remove tu,,eden x tau plak..if aku ad buat salah just forgive me before you sleep,x nak add balik pun x pe...hehehe..does't mean kita x friends kat fb,kita x friends kat luar kan..:) 
apa aku melalut malam-malam ni...study2...

Sebelum tu,sape2 baca post ni,.."kawan pun bia berpada,does't means friends will always besides you,for me, we survive by own,walk alone and run by self, friends just accompanies if they won't.,,let it be,itu keputusan dia orang,susah cari kawan bila kita tengah susah ni,..but..if korang fikir,dalam keadaan susah tu,korang dapat servive by own,without friends....fuuuhhh~ clap for your self..cuz..maybe ALLAH nak try kita,how strong we will stand,without any support from frineds...." 

kEy's reDuces Stress ""

 HYE..aku ada tips sikit nak bagi sape yg baca blog aku,.As a student,tipu giler kalau x stress,PENIPU!! :) normally it's happen to girls lah kut,Aku pun kadang2 ad jagk rsa stres ni,but in other views lah...tapi tips ni memng very2 impact giler~~ (0_0) caya lah cakap aku ni..hahaha,
Actually aku ad 1 tips je,huhuhu,..kalau ianya berkesan sure kita nak bagi org rasa kan,x kan nak simpan sorang kan,..Xo caranya ad alh dengan BERJOGING a.k.a berlari sikit lah,
benda ni betul wei..aku x tipu..aku dah try dah,it really happen n effect,korang akan rasa tenang n fresh..

penat??? memang lah penat sikit,masa lari tu penat lah,kalau x nak lari,simpan je lemak tu,tapi after jog tu,lma sikit,,korang akan rasa lah effect dia,
Another things is,to me..baca lah Al-Quran tu,jangan simpan je buat tadah habuk,..

bila korang dah jog,,akan rasa free,after that korang baca plak Al-Quran so,,,,,,aku rasa stress n tension korang akan release lah...
aku dah try benda ni,memang jadi,,so,,nak ikut bagus lah,,x nak ikur terpulanglah ea...:)
+


Saturday, 1 October 2011

aKu Ber'blog seMulA


Agak lma jugak aku tingglkan blog ni .,hurmm~ ntah lah knp nAk ber'Blog blik :) maybe it was DESTINY...mna yg follow aku tu...coment2 lah ea blog aku blik..it will becme iterstng after this..wuahahha!!! 

Monday, 11 April 2011

2 pApeR dah lepas~

ari ni aku exam 2 paper sekali..pehh.mcm mana tu..sakit kepala ni..anyway..beban tu dah pun lepas.ahhhh~ lega sikit kepala..so..boleh bakar je semua..hahaha..exam tadi ea.emm~ no comment..:D insyallh..aku rasa mak aku dah doakn aku,thanks ibu..ibu baca tau blog ni..HAHAHA..*memang x lah kan..
aku ada beberapa paper untuk final ni..wish me gud luck yooo~

to all my frenz yang ambil exam esok dan ari strusnya..gud luck ye kawan2..do the best ea.:D aku slalu doakan Kegagalan korang.,HAHAHAHA..gurau je..hope jgn stress2 semua..

kawan-kawan go the best ye~

Tuesday, 29 March 2011

my PeRfoRmNce~

hahahaha..aku perform lagi hari ni dekat UKM..wah..best2..walaupun x brapa power..aku rasa aku dah main yang terbaik,,sbb aku enjoy sorang-sorang dekat atas pentas.hahahah..lawak siot. :P anyway..that exp aku rasa,mna nak dapat kan..masuk je dewan..wah semua baw gitar sendri..power2..aku je pkai gitar kolej..maklum lah ad gitar kapok je..hahaha..xpe.x lma lagi adalah tu kan..tpi...ni haaaa yang aku teringin sangat..aku akan dapat kan jugak walau ape pun jadi..hahaha..x kesah lah x kahwin pun x pe..klau akku mintak mak aku ni..pehhh..ibu..abag nak gitar ni~ x sampai perkataan" ni" lagi..aku rasa..pang! pang!pang! kena lempang.hahaha..mate ko pun x dapat A..nak demand-demand plk.hahaha..

white gibson les paul...
nampak je simple gitar ni..tpi..bagi lah aku main..tengok power ke x..hahaha(cakap besar plk budak hingusan ni) jgn lah ada org pkai..lpas tu jalan depan aku..memng x selmat hidup dia..:D
i will get you beybeh!! jom buat mate~
thanks pada kawan-kawan yang support tadi..terkejut jugak korang datang..aku x bajet korang dtang..hehehe..sbb aku tau aku akan perfom teruk punya.hahaha